A Kék Delfin 17 SE-ről

Megjelent: 2014. február 01. szombat

"A sport megtanít küzdeni és emelt fővel veszíteni!" 

 

Egyesületünk 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan komplex szolgáltatást hozzon létre, mely az úszással kapcsolatos összes lehetséges igényt kielégíti egy helyen, egy időben, ahol a gyermek a legfontosabb.

Minőségi oktatás, a sport megszerettetése ezt vallja feladatának egyesületünk minden oktatója.

Olyan közösséget hoztunk létre, ahol a sport által, a gyermek személyiségéhez, képességeihez igazodva, türelemmel, szeretettel és szakértelemmel történik az oktatás, edzés, fejlesztés, nevelés.

Ezáltal egészséges, mosolygós, kitartó, küzdeni képes, gyermekek lesznek.

Arra törekszünk, hogy az általunk oktatott gyermekek egész életükben elkötelezettjei legyenek, a sport és a rendszeres mozgás iránti igényük kialakuljon és állandóvá váljon.

ÚSZNI JÓ!

Az egyik legkedveltebb sport, gyermekek számára gyakran ajánlott. Nem ritkán az orvos javasolja. Magyarország sporthagyományokban gazdag kultúrájának egyik alappillére az úszósport. Gondoljunk csak a nagy nevekre: Hajós Alfrédtól, Egerszegi Krisztináig hosszú a sor.

Miért jó az úszás?

Több szempontból is igen kedvező hatással van a fejlődő gyermekre ez a sport.

  • Első és legfontosabb szempont, hogy az izmokra és csontokra gyakorolt hatása nagyon kiegyensúlyozott. Az ízületek terhelése szinte elhanyagolható a "szárazföldi" sportokhoz képest. Gondoljunk csak arra, hogy nincsenek hirtelen nagy erőbehatások, esések, ütések. A sportsérülések valószínűsége, a többi sportághoz viszonyítva nagyon kicsi, leszámítva persze a sakkot.
  • Az izmok és csontozat kedvező gyermekkori fejlődésének kulcsszerepe van az időskori csontritkulás és más mozgásszervi betegségek megelőzésében!
  • Fontos az is, hogy az izmok közül szinte mindegyik részt vesz a mozgásban, ezért nagyon egyenletes az igénybevétel. Ezek alapján kifejezetten ajánlott mellkas fejlődési zavarok, gerincferdülés esetében.
  • Szempont a légzés javítása is. Úszás során nagy a szervezet oxigénigénye. Ennek következtében az állandó fokozott légzés miatt, hosszútávon nő a tüdő befogadóképessége, teljesítőképessége.
  • Az egyenletes és kíméletes terhelés mellett nagy energiafelhasználással járó sport az úszás, így kifejezetten jó a túlsúlyos gyerekek számára is.

Egyesületünk évente több versenyt is szervez az uszodában:

  • Mikulás kupa
  • Gyereknapi kupa
  • Óvodák közötti verseny
Blue joomla theme by Template Joomla